About Us

iLancee - Pusat Jual Beli Servis Online
 
iLancee.com dikendalikan oleh SM Technologies Network (KT0405815-A).
 
Mula dilancarkan pada Mei 2014 tetapi banyak perjalanan berliku yang terpaksa kami tempuhi sehingga sekarang untuk menjayakan dan membangun iLancee. Dalam tempoh 2 tahun (2014-2016) sebanyak 2 kali kami menutup akaun iLancee kerana pelbagai masalah kami tempuhi. Namun pada kali ini kami telah lebih bersedia dan iLancee akan lebih kehadapan. Perjalanan kami dalam membina dan membangunkan iLancee telah kami ceritakan di dalam blog kami.
 
iLancee ditubuhkan adalah untuk membantu usahawan-usahawan digital micro dalam memulakan kerjaya atau bisnes tanpa kos. Ini kerana pengguna hanya perlu ada kemahiran sahaja untuk jana duit di sini. Sebagai contoh, jika anda seorang writer, anda boleh tawarkan servis penulisan, jika anda seorang designer anda boleh menawarkan servis design, jika anda ada kemahiran dalam bidang bina website, tawarkan servis website dan sebagainya.
 
Ini maksud kami anda tidak perlukan modal. Bukan? Hanya berbekalkan kemahiran yang anda ada, anda sudah mula boleh jana wang di sini. Jaga reputasi anda di sini dan buyer akan sentiasa tempah servis dengan anda.
 
Kami juga membenarkan kepada anda menjual Theme samaada theme wordpress atau theme blogspot, Software, walaupun bukan dari ciptaan anda. TETAPI, pastikan jika anda jual theme, anda ada lesen developer di mana anda dibenarkan untuk pasang theme ini pada client-client anda. Contohnya, anda dibenarkan jual theme dari Elegant Theme tetapi pastikan anda membeli lesen Developer daripada mereka. Jangan risau dan takut, jika anda ada lesen developer bermakna anda ada kebenaran untuk buat apa saja.
 
Jika anda menjual software, pastikan software ini boleh digunakan kepada pembeli dan support pemasangan mestilah ada.
 
Kepada buyer, anda usah risau dengan masalah penipuan daripada Seller kerana kami menjaga kebajikkan anda jika seller buat masalah semasa anda tempah servis dengannya. Inilah kelebihan yang di miliki oleh iLancee.
 
Konsep iLancee gunakan adalah Pay >>> Hold  >>> Release. Jadi pengguna boleh berbelanja beli servis di sini dengan selamat.
 
Kelebihan iLancee
 
Pengguna tidak perlu bersusah payah promote servis sendiri kerana melalui iLancee buyer akan mencari servis anda. Tetapi alangkah baiknya jika anda promote juga servis-servis anda di blog dan lain-lain.
 
Join iLancee hari ini juga sebelum ramai lagi seller yang akan menjual sama servis seperti anda. Orang terawal akan selalunya berjaya!