Terms Of Use

Versi Pendek (Perjanjian Yang Wajib Dibaca Sebelum Daftar)

 
1. Seller dan buyer TIDAK BOLEH bertukar-tukar maklumat hubungi melalui chat. Jika anda melanggar peraturan ini, akaun anda akan di BAN tanpa amaran awal dan duit terkumpul akan di bekukan.
 
2. Dana refund buyer yang tidak puas hati dengan servis dari Seller akan dikembalikan ke dalam akaun iLancee buyer secara berjadual oleh sistem. Dana refund tidak akan dikembalikan ke dalam akaun bank. Dana ini buyer boleh gunakan balik untuk membeli servis lain di iLancee.
 
3. Jika pengguna inginkan juga di refund ke dalam bank, pengguna harus menutup akaun iLancee dan kami akan refund semua dana anda. Cas 5% sebagai cas transaksi akan dikenakan. Cas 5% transaksi ini hanya dkenakan kepada mereka yang ingin menutup akaun iLancee tetapi masih lagi ada dana di dalam akaun iLancee.
 
4. Umur akaun yang ingin ditutup hendaklah melebihi sebulan dari tarikh daftar dan juga tarikh proses jual beli (untuk tujuan keselamatan). Dengan kata lain, akaun anda mestilah tidak aktif selama sebulan sebelum memohon untuk menutup akaun. 
 
5. Segala pembayaran servis dari buyer akan diterima oleh pihak iLancee terlebih dahulu. Pihak iLancee akan lepaskan dana setelah seller sudah siapkan kerja. Ini keselamatan paling tinggi di iLancee untuk mengelakkan penipuan yang berlaku.
 
6. Pihak iLancee akan mengambil keuntungan 20% daripada harga servis. Ini bermakna, jika harga servis Seller RM50, kami akan bayar kepada Seller RM40. RM10 adalah hak milik kami. 20% ini adalah kos pengendalian website ini dan utiliti lain untuk web ini kekal hidup.
 
7. Setiap pembelian akan dikenakan cas dikenali sebagai Processing Fee sebanyak RM2.00 secara flat. Processing Fee ini hanya ditanggung oleh Buyer sahaja. Sebagai contoh, harga servis adalah RM25. Maka jumlah perlu dibayar oleh Buyer adalah RM25 + RM2 (processing fee) iaitu menjadi sebanyak RM27.00
 

Versi Panjang

 
*** Sedang dikemaskini
 
***Segala terma dan syarat akan diubah dari semasa ke semasa tanpa notis awal.